8 Nisan 2009 Çarşamba

DSP GENEL BAŞKANI SEZER: ÖRGÜTE SAYGIMDAN DOLAYI İSTİFAMI GECİKTİRDİM

Sezer, seçim sonucunun kendisini bu noktaya taşıdığına işaret ederek, "DSP önümüzdeki süreçte hak ettiği yeri alacak. DSP'nin hak ettiği milletin hak ettiğidir." diye konuştu.
Ömrünün sonuna kadar demokratik solcu olarak kalacağından kimsenin şüphesinin olmamasını isteyen Sezer, DSP'nin Türkiye'nin gururu olduğunu kaydetti. Bugün siyaset kurumunda bir tıkanma yaşandığını, önde gelen, önde gösterilen partilerin bu çıkışı sağlayamadığını, bu yüzden de DSP'ye her zamankiden daha fazla ihtiyaç olduğunu söyledi.
Yerel seçimler öncesinde basının seçimi iki turlu gibi gerçekleşmesini sağladığını iddia eden Sezer, "Basınımız ilk tur elemeyi yaptı. O ikinin arasından da milletin seçmesi istendi. Zaten aday gösterilenler demokratik kurallarla aday gösterilmemişlerdi. Vatandaşın seçime hiç bir etkisi olmadı." dedi.
Sezer, kendisinin partinin kuruluş tarihi olan 23 Kasım'da partide ciddi bir açılım yapmayı planladığını kaydetti. Sezer, kendisinin istifa kararından dönmesinin mümkün olmadığını vurguladı.
RAHŞAN ECEVİT'E SERT YANIT
Rahşan Ecevit'in "partinin adını geri verin" şeklindeki açıklamasını da hatırlatılarak, "Partinin ismini verecek misiniz"yönündeki soruya ise Sezer, "DSP'nin adını kimse DSP'den alamaz. Ecevitçiliği gönlümüzden de DSP'den kimse söküp atamaz. Ecevitçilik lafla falan olmaz. DSP'yi yüreğimize, Ecevit'i yüreğimize kazıdık." cevabını verdi. Sezer'in basın açıklamasına DSP'li 8 milletvekili katıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder